Aktualne novice

Do UKC Ljubljana s PROSTOFERJEM, med klinikami pa s KLINKO KAVALIRJEM

Do UKC Ljubljana s PROSTOFERJEM, med klinikami pa s KLINKO KAVALIRJEM

 

Uporabniki prevozov PROSTOFER, ki se pripeljejo na območje UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana ter izstopijo pred eno od klinik, lahko za prevoze med klinikami uporabljajo tudi brezplačne prevoze z električnim vozilom KLINKO KAVALIR, ki so namenjeni zlasti starejšim ter gibalno in senzorno oviranim osebam, da lažje in hitreje dostopajo do klinik na tem območju. Za prevoz z vozilom KLINKO KAVALIR pokličejo na telefonsko številko 041 504 400 vsak delovni dan med 6.30 in 19.30 uro. Vozilo vozi med klinikami znotraj območja UKC Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana.

 

 

 

 

Predstavljamo prostoferje: IZIDOR PODGORNIK

Predstavljamo prostoferje: IZIDOR PODGORNIK

Izidor Podgornik je prostofer v občini Kranjska Gora. Kot predsedenik Društva upokojencev Dovje – Mojstrana je velik podpornik projekta že od samega začetka, vse od leta 2019, ko so se v občini odločili za ta projekt in povabili mlajše upokojence k sodelovanju. V začetku, pravi, je bil malo presenečen, ker odziv ni bil tak, kot so pričakovali, zdaj pa si ne znajo več predstavljati, da bi bili brez Prostoferja – občanom največ pomeni čas, ki ga privarčujejo v primerjavi z javnimi prevoznimi sredstvi. »Zelo sem hvaležen županu občine Kranjska Gora, da nam je omogočil brezplačne prevoze Prostofer, sploh ko vidim, kako zadovoljni in hvaležni so vsi naši občani, ki te prevoze potrebujejo,« pravi Izidor Podgornik.

Predstavljamo prostoferje: BRANKO ŠTUBLJAR

Predstavljamo prostoferje: BRANKO ŠTUBLJAR

60-letni Branko Štubljar je po izobrazbi gostinec, po duši glasbenik, po poslanstvu pa prostofer. Že štiri leta prevaža starejše občane v Občini Metlika na zdravstvene preglede do bolnišnic po vsej Sloveniji. Tako je spoznal že ogromno starejših občanov, ki so ga vzljubili in s katerimi se je med vožnjami tudi spoprijateljil. »Zaupajo mi svoje življenjske zgodbe, bolezenske težave in tudi diagnoze, zato mi je najbolj hudo, ko slišim, da se je nekdo, ki sem ga prevažal, za vselej poslovil,« pravi. Branko je tudi član Rdečega križa, kar mu pomaga, da je poleg dobrega voznika tudi skrben in dobro organiziran spremljevalec po zdravniških pregledih, saj pozna zdravstveni sistem. Prepričan je, da je projekt Prostofer odličen projekt, ki zelo dobro deluje, čeprav se zaveda, da vsem željam in potrebam občanov pač ni mogoče ugoditi. Branko pravi, da bo svoje poslanstvo prostoferja opravljal še naprej, ker ga to izpolnjuje in veseli, saj rad pomaga tistim, ki njegovo pomoč zares potrebujejo.

Prostofer na Facebooku

Zlata mreža
Zlata mreža18 ure nazaj
💗ZLATI KOTIČEK NOVA GORICA💗
včasih posodi svoj prostor tudi za kakšne druge namene, kot je na primer tole junijsko srečanje fotografske skupine Tretja moč, da so naredili izbor fotografij za razstavo, ki bo septembra 2022 v Galeriji Frnaža.
#zlatikoticek #zlatamreza #starejsi
Mestna občina Nova Gorica
Zlata mreža
Zlata mreža1 teden nazaj
Mestna občina Maribor je največja občina v projektu #prostofer!!! Za brezplačne prevoze je zagotovila dva električna avtomobila, s katerima bo mariborske starejše občane, ki potrebujejo tovrstno pomoč, zaenkrat prevažalo 11 voznikov.💗🚗🚗
Voziti začnejo 1. julija, prevoze pa je že mogoče rezervirati na enotni številki klicnega centra 080 10 10.
Mariborski uporabniki se bodo s #prostoferjem lahko vozili znotraj območja mestne občine, vendar ne na območju za pešce v ožjem središču Maribora, saj je tam že na voljo brezplačno vozilo Maister.
📷 MP produkcija
Zlata mreža
Zlata mreža1 teden nazaj
V oddaji Avtomobilnost se je novinar Miha Merljak pogovarjal s starejšimi vozniki, ki so iz prve roke povedali, s kakšnimi težavami se srečujejo na cesti in kaj lahko naredijo, da ohranijo samostojnost za volanom. 👏💪💪💪
V oddaji je nastopil tudi naš kamniški #prostofer gospod Egidij!
Oglejte si oddajo in se prijavite oziroma pomagajte pri prijavi svojih staršev na brezplačno osvežitveno vožnjo za starejše z inštruktorjem, ki jo pripravlja Zavarovalnica Triglav.
Prijave zbirajo na spletni strani www.vozimse.si
Scroll to Top